ibiss – de oprichting

ibiss start de eerste sessies medio 2005. Een gezamelijke interesse voor de muziek uit de jaren '70 alswel de liefde voor klassieke muziek brengt de bandleden Jasper en Gerben tot de oprichting van ibiss. De keldersessies worden gestart, en na vele improvisaties en filosofische discussies wordt ibiss definitief een feit.
ibissmusic
Sapphire Tears

De eerste jaren

In de eerste jaren hebben we veel geƫxperimenteerd. Aan de ene kant met stijlen en vormen van improvisatie. Aan de andere kant met instrumenten en samenspel. Het resultaat? Ons debuutalbum Sapphire Tears werd geboren.

ibiss als kunstgroep

Na deze eerste ervaringen met muziek kijken we meer in de breedte. Hoe kun je muziek als kunstvorm toepassen? En hoe passen schilderijen hier bij? En kun je live ook meer doen dan alleen muziek maken. De ervaring leert: dat kan. En met heel veel verschillende experimenten komen we uiteindelijk tot de driehoek: muziek - poƫzie - schilderijen.
ibiss live
akoestisch of niet

En nu?

ibiss richt zich nu op twee takken van sport. Aan de ene kant de samenwerking tussen elektronische en akoestische muziek voor spectaculaire live-optredens. Hierbij zoeken we de grenzen op van onze toch wel klassieke muzikale scholing, zonder dat het techno-feestje wordt. En aan de andere kant de muzikale kunstvorm, waarin we ons richten op kamermuziek.